АС ҮЙІҢІЗДЕ БОЛУЫ 10 ТАҒАМ
- Бал
Иммунитетіңізді қатайтып, күш-қуатыңызды арттырады. Сонымен қатар асүйде бал тұрса, қантты ұмытуға да болады.
- Банан
Жүрек аурулары мен инсульттің алдын алуға көп көмегін тигізеді. Және оның құрамында бұлшық етке пайдалы калий элементі бар.
- Сұлы ұлпасы
Тамырларыңызды тазалап, асқазан, ішек ауруларынан сақтайды.
- Саумалдық
Саумалдықта бұлшық еттің ауруын басатын А, С, К дәрумендері және темір бар.
- Зәйтүн майы
Зәйтүн майында Е дәрумені көптеп кездеседі. Ол ағзаңызды жасартып, холестерин мөлшерін төмендетеді.
- Алма
Апельсинге қарағанда алмада С дәрумені көп. Ол қатерлі ісіктің алдын алып, жүрек, өкпе, бауыр, бүйрек жұмыстарын жақсартады.
- Йогурт
Йогурттың құрамында иммунитетіңізді көтеріп, ас қорыту жүйесін жақсартатын кальций өте көп. Оны жұмыс кезінде де жеңіл-желпі тағам ретінде тұтынуға болады.
- Арқан балық
Бұл балық омега-3 майлы қышқылына бай. Ол холестерин мөлшерін азайтады және қатерлі ісікке қарсы төтеп береді.
- Сәбіз
Көздің көруін жақсартатын және онкологиялық аурулардың алдын алатын сәбіздің құрамында бета-каротин бар. Оны көбіне күнбағыс майы немесе қаймақпен араластырғаныңыз дұрыс.
- Қаражидек
Бұл жеміс көздің дұрыс көруіне көмектеседі. Сонымен қатар кәрілікпен күресіп, есте сақтау қабілетін арттырады.
«Пайдалы кеңес».