Тағамдар туралы қызықты деректер

* 1830 жылы кетчуп дәрі ретінде сатылған.
* Оңтүстік Америкада құмырсқалар мен термиттерді жүгері сияқты қуырып жейді.
* Киви шын мәнінде Қытайдан шыққан, оны қытайлықтар қытай қарлығаны деп атайды.

* Өнделген азықтардың көпшілігінде таскөмір шайыры бар, ол балалардың шектен тыс белсенділігін тудырады.

* Брокколидің құрамында «С» дәрумені – апельсиндегіден, ал кальций – сүттегіден екі есе көп.
* Карамельді арабтар ойлап тапқан.
* Мүкжидек піскен кезде резіңке шарлар сияқты «секіреді».
* Қызанақтың 10 000-ға жуық сұрыптары бар.
* Жержаңғақты динамит жасауға пайдаланады.
* Қарбыздың 92%-ы судан тұрады.
* Салат-латук күнбағыстар тұқымына жатады.
* Асқабақтың гүлін де жеуге болады.
* Фри картобы ең алғаш Бельгияда жасалған.
* Алмұрт, қараөрік пен алма раушангүлділер тобына жатады.
* 100% табиғи апельсин шырыны 100% жасанды хошиістендіргіштерден жасалады.
* Кәмпит бір кездері тауар саудасын жүргізу үшін валюта ретінде қолданылған.
* Тұрып қырыққабат тұқымдас болып есептеледі.
* Секундына 75 McDonald’s гамбургері сатылады.
* Жержаңғақ – шын мәнінде жаңғақ емес, бұршақтұқымдас.
* Банан күйзеліспен күресуге көмектеседі.
* Алманың 25%-ы ауадан тұрады, сондықтан, ол суға батпай, жүзіп жүреді.
* Жер бетінде алманың 7500 сұрпы бар.
* Балды дәмі мен қасиетін бұзбай 3000 жыл сақтауға болады.
* Етті ең аз тұтынатын халық – үнділер.
* Корейлер сегізаяқты тірідей жейді.
* Етін тамаққа қосу үшін адамдар секундына 1776 жануарды өлтіреді.
* Ащы тағамға құмар адамдар ұзақтау өмір сүреді.
* Австралия – етті ең көп тұтынатын ел.
* Қойбүлдірген, таңқурай мен қара бүлдірген шын мәнінде жеміске жатпайды.
* Банан, қызанақ, қарбыз бен асқабақ – жеміс.
* Тамаққа көкөніс қосудан қорқу лаханофобия деп аталады.
* Бадам шабдалы тұқымдастарға жатады.
* Шие ағзадағы қабыну мен буын ауруларының алдын алады.
 

Оқи отырыңыз... Авторлық мақалалар

Пікір қалдыру

Сіздің E-mail-ңыз жарияланбайды.