Асүйдегі қулықтар

* Жаңа дастархан сатып алсаңыз, үйге келісімен оны сірке суы қосылған сүтке малынған шүберекпен сүртіп алыңыз. Бұл оны тез сынып, жыртылудан сақтайды.

* Нан салғышқа аздап тұз сеуіп қойсаңыз, нанның көгеруінен сақтайды.

* Қаймаққа суға пісірілген жұмыртқаның сарысы мен бір шай қасық қыша ұнтағын салып араластырып жіберсеңіз, майонездің орнына қолдануға болады.

* Егер термоста жағымсыз иіс пайда болса, ішіне екі қасық күріш салып, үстіне су құйыңыз да, аузын жауып, бірнеше рет шайқаңыз. Сосын суын төгіп тастап, ыстық сумен шайып алыңыз.

* Солып қалған аскөкті алдымен ыстық суға, сосын суық суға салып алса, қайтадан жұпар иісі аңқып шыға келеді.

* Картопты суға пісіргенде қабығы жарылып кетпеуі үшін қайнап жатқан суға аздап сірке суын тамызып жіберген дұрыс.

* Етті пісірмес бұрын сірке суына немесе, квасқа, айранға, орамжапырақ немесе қызылша сөліне біраз салып алса, піскенде жұмсақ әрі дәмі тіл үйіретін болады.

* Котлет, балық, ет немесе құймақты пірісгенде түбі жабысып қалмауы үшін табаны алдын-ала шикі жұмыртқаның ақуызымен сүртіп алу керек.

* Тәтті бұрыштың дәндерін тазалаған соң, тастамай жинап, кептіріп қойыңыз. Қыста осы дәндерді тамаққа қосуға болады. Себебі, бұрыштың өзіне қарағанда, дәнінің пайдалы қасиеттері көп және асыңызға керемет жұпар иіс береді.

 

Оқи отырыңыз... Авторлық мақалалар

Пікір қалдыру

Сіздің E-mail-ңыз жарияланбайды.